keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Mitä on suomalainen tuotanto? Haluaisitko tutustua lähemmin lihan/maidon tuottamiseen. Avoinmaaseutu.fi

Meidän tila on mukana tilojen ja tuotannon tunnettavuus hankkeessa https://www.facebook.com/avoinmaaseutu. Tiloilla pidetään tempaus-päiviä pitkin suomea. Paljon ollut tapeetilla tuotannon nurjat puolet joita on vaikea arvioida pelkkien kuvien perusteella. Ja jos kotimaisen tuotannon arvostus nousisi niin se vaikuttaa samalla positiivisesti eläinten oloihin. Lihaa syödään suomessa nyt paljon, vähempi riittäisi, mutta laatuun kannattaa panostaa.
Lihalla on suuri merkitys hyvinvointiin. Luonnollisella ruualla kasvanut eläin on yleensä laadukkaampaa kuin tehotuotettu. Munat ja maito myös omasta mielestä parempaa.

Tässä vielä kopioituna mitä on avoinmaaseutu.fi:

Avoinmaaseutu.fi on sivusto, joka kokoaa yhteen maatilat, jotka ovat halukkaita esittelemään työtään yleisölle. Tilat voivat itse määritellä ajankohdat ja tilavierailujen sisällön. Minimissään tila voi esim. pitää yhden avoimien ovien päivän vuodessa, mutta halutessaan mahdollisuudet kuluttajatyössä ovat tietysti rajoittamattomat. Sivustolla tilat esiteltäisin tekstin ja kuvien avulla. Vierailijoilla olisi mahdollisuus pisteyttää tilakäynti ja myös kommentoida sitä muutamalla lauseella. Sivusto kokoaa yhteen ihan tavallisten maatilojen lisäksi myös maatilamatkailuyritykset ja kotieläinpihat ympäri Suomen. Sivustolla mukana olo on tilalle ilmaista. Sivuston kautta tilat saisivat näkyvyttä ja pystyisivät hankkimaan halutessaan apua vierailujen ideointiin, suunnitteluun ja toteutukseen. 
Toteutuakseen projekti tarvitsee tietysti myös yhteistyökumppaneita. 
Etsin siis rohkeita ja avoimia tiloja, jotka haluavat lähteä mukaan. Tähän tarkoitukseen käy niin kasvinviljelytilat kuin maito- ja lihatilat. Tarkoitus on esitellä aivan perusruuantuotantoa, eikä tiloilla tarvitse olla mitään ylimääräistä ohjelmaa. Lisäksi mukaan siis voivat lähteä myös maaseutumatkailutilat ja kotieläinpihat.
Pientuottajien omia tuotteita. Sivustolle on tarkoitus perustaa nettikauppa, jossa myydään erilaisia postin kuljettettavaksi soveltuvia maaseudun tuotteita esim. säilykkeitä, hilloja, hunajaa, jauhoja, lankoja, käsitöitä yms.
Sekä mainostajia (erilaisia yrityksiä ja järjestöjä), jotka haluavat olla mukana uuden sivuston luomisessa ja saada tätä kautta näkyvyttä omalle toiminnalleen.
Ottakaa rohkeasti yhteyttä, niin näytetään yhdessä, että maaseutu on yhä elinvoimainen ja mahdollisuuksia täynnä! 

Heini Hakkarainen, Talviaisten tila (avoinmaaseutu@gmail.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti