sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Emännän "lomareissu"

Proagria järjesti Ahlman säätiöllä lampaan ja vuohenmaito jatkojalostus kurssin. Sinne nyt tietysti oli päästävä, intohimona kerran on eettinen ruuantuotanto ja omavaraisuus. Erittäin loistava reissu. Opittiin paljon asioita ja näki samanhenkisiä ihmisiä! Nyt on kokeiluun menossa salaattijuusto vuohenmaidosta, kurssilla olin lampaanmaito ryhmässä, mutta se miten se käyttäytyi työstäessä oli jännää. Menee omat lampaat lypsyyn myös. Kurssille lampaanmaito oli tuotu Lammastila SikkaTalusta jonka maito menee Saloniemen juustolaan jalostukseen.

Vapaa-ajalla pääsin puhumaan myös viiriäisistä ja ehkäpä niistä saadaan kuulla myöhemmin jossain kokeilussa ;)

Kotiinpaluu ei mennyt ihan rennosti vaan jouduin heti töihin. Kaksi ankkaa on ollut hieman vaisuja ja pesut ja syömiset olleet niin ja näin. Nyt oli aika päättää heidän päivät :(. Niitä jäi nyt 3ankkaa joilla yhdellä joku ihme juttu nokassa joten seuraillaan sen tilannetta.

Innostusta sai reissussa paljon joten jos joku tietää edullisia kasvihuoneen kaaria niin vinkatkoon äkkiä mulle. N.8m saisi olla leveys ja korkeutta sopivasti.

Hani työkoira

Trippa ja Sonja

Kotijuusto

Leipäjuusto

Salaattijuusto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti